Lazer Epilasyon Nedir ?

Lazer epilasyon uygulaması insanların vücudundaki istenmeyen kılların köklerinin lazer ışınları ile yok edilmesi işlemine verilen isimdir. Yaklaşık 20 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalışmalar yapılan bu işlem, 2000’lerin başından itibaren yoğun bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır

Buz Başlıklı Diyot Lazer: Buz başlıklı diyot lazer teknolojisi, İnce kıllarda, derin ve kalın kıllarda en etkili yöntemdir. Buz başlıklı diyot lazerin kullandığı ışının dalga boyu, diğer lazer uygulamalarına kıyasla daha derine ulaşmaktadır. Ayrıca buz başlıklı diyot lazer yüz bölgesi ve kollar için kullanılabilecek en uygun lazer türüdür. 810 nm dalga boyuna sahip, doğrudan kıl köklerine uygulandığında bütün cilt renklerinde, hem kalın hem de ince tüy yapılarının yok edilmesinde güvenle uygulanılır. Etki alanı ve uygulama şekli ile diğer lazerlerden ayrılan buz başlıklı diyot lazer, özellikle ince, tüylerin epilasyonunda en çok tercih edilen lazer yöntemidir. Buz başlıklı diyot lazer günümüz uygulamasında en çok tercih edilen lazer türüdür.

Buz Başlıklı Diyot Lazer Nasıl Yapılır ?

Buz başlıklı diyot lazer, diğer lazer türlerinden farklı olarak lazer uygulamasında lazer başlığı cilt ile direk temas eder. Başlığın çok daha rahat hareket edebilmesi için özel bir jel kullanılır. Jel aynı zamanda ışınların iletkenliğini artırmakta katkı sağlar.

Buz Başlıklı Diyot Lazer Acıtır mı ?

Lazer işleminde hissedilen acı, bireyin acı hissetme derecesine bağlıdır. Bu nedenle acı derecesi yüksek olan kişiler için uygulama daha rahat geçmektedir. Ancak yeni nesil lazer cihazlarının özel, soğutucu buz başlıkları sayesinde acı derecesi düşük olan bireylerde de ağrısız, sızısız lazer yaptırabilmektedir. Buz başlıklı diyot lazer başlık kısmında özel bir soğutucu aparat başlık bulunur. Bu aparat lazer uygulaması yapılan bölgenin uyuşmasına yardımcı olur. Böylece uygulama yapan birey açısından da konforlu ve ağrısız bir uygulama süreci olacaktır.

Buz Başlıklı Diyot Lazer Kaç Seansta Sonuç Verir ?

Bireyin kıl sıklığına ve işlem yapılacak bölgelere göre buz başlıklı diyot lazerde ihtiyaç duyulan seans sayısı da değişebilir. Tüm vücuda yapılan lazer işlemleri daha uzun sürebilmektedir. Ayrıca kıl kökü güçlü ve kıl sıklığı ve yoğunluğu çok fazla olan kişilerde de daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Ortalama olarak söyleyecek olursak; 4 – 6 seans, buz başlıklı diyot lazer için yeterli olmaktadır.

Buz başlıklı Diyot lazer, kademeli ısıtma özelliğine sahip bir diyot lazer teknolojisidir. Kademeli ısıtma özelliğine sahip olan buz lazer, yüksek enerji seviyesini güvenli bir şekilde uygulayabildiği için ince yapılı kıllarda bile etkilidir.

Buz lazerin en önemli avantajlarından biri de başındaki buz başlığıdır. Buz lazer, safir başlığı sayesinde uygulama yapılan bölgeyi soğutur. Böylece hassas cilt yapısına sahip bireylerin bile gönül rahatlığı ile lazer uygulaması yaptırmasına yardımcı olur. Yanık vb. tahriş riskini en aza indirir.

Lazer Epilasyon Zararlımıdır ?

Lazer epilasyon 1997 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon Buz Lazer gibi FDA onayına sahip güvenli cihazlarla uygulandığında yan etki riski olmayan bir uygulamadır. Lazer epilasyonun vücuda zarar verdiğine dair hiç bir vaka bulunmamaktadır. Tüm dünyada uzun yıllardır yaygın olarak kullanılan lazer epilasyon hakkında birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Buz Lazer günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon cihazı olarak kabul edilmektedir. Gelişmiş soğutma sistemi sayesinde ağrısız, acısız ve son derce konforludur. Buz Lazer epilasyon esnasında cilt soğutulur. Tüm seans boyunca etkili soğutma devam eder ve cilt sürekli serin tutulur. Kişinin konforunu arttıran bu soğutma sistemi yan etki riskini de ortadan kaldırır.

Lazer Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Lazer epilasyondan hemen sonra güneşe çıkmak ciltte hiperpigmentasyon ve /veya hipopigmentasyona neden olabilir. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra mutlaka SPF 50 güneş koruyucu krem kullanmak gerekir. Bronz tene lazer epilasyon yapılması için cilt renginin açılması beklenir. Bu süre birçok lazer epilasyon yönteminde 1 ay iken, Buz Lazer için 1 haftadır. Buz Lazer, bronz tenlerde ve koyu renkli ciltlerde de yanık gibi komplikasyonlara neden olmadan uygulanmaktadır. Buz Lazer epilasyondan önce ve sonra 1 hafta aktif güneşe çıkmamak yeterlidir.

Genital bölge lazer epilasyonun kısırlık yapıp yapmadığı da merak edilen bir diğer konu. Lazer ışını sadece kıl köklerini hedefler. Kıl kökleri cildin birkaç milimetre altındadır. Yumurtalıklar ise diğer iç organlar gibi daha derindedir. Lazer ışını yumurtalıklar dahil hiç bir iç organa ulaşamaz ve dolayısıyla hiç bir organa zarar vermez. Lazer epilasyon kısırlık yapmaz, kansere neden olmaz.

Kimlere Lazer Yapılmaz ?

Lazer epilasyon için yapılabilecek en önemli uyarı hamilelerin asla epilasyon yaptırmaması gerektiğidir. Epilepsi hastaları, kalp pili taşıyanlar, antikoagülan ilaç kullananlara da lazer epilasyon yapılmaz. Ergenlik dönemi bitmeden lazer epilasyon etkili olamayacağı için bu dönemde de lazer epilasyon önerilmez.

temas etmemesi önemlidir. 1 hafta boyunca da uygulama yapılan alana peeling, kese gibi tahrişe neden olabilecek işlemler yapılmamalıdır.

Lazer Epilasyon Uygulanmadan Önce Jilet Neden Yapılmalıdır ?

Lazer öncesi tüy kısaltma işlemi yapılır. Ancak bu işlem jilet yardımı ile yapılmalıdır. Cımbız ve ağda gibi kılları kökünden koparak işlemler kesinlikle uygulanmamalıdır. Bu uygulamalarda kıl kökü tamamen ortadan kalkabilir. Bu da lazerin başarılı sonuçlar vermesinin önüne geçer. Yapılacak olan lazerle kılların kısaltma işlemi uygulamadan bir gün önce yapılmalıdır. Jiletle kılların temizlenmesinden sonra kıllar kalınlaşabilir. Lazer seanslarında ise kıl kökü bir daha kıl üretmeyecek şekilde yakılmış olur. Uygulama öncesinde lazer yapılacak bölgenin kıl yapısı analiz edilir. Yapılacak olan lazer öncesi jiletle kısaltma işlemi sayesinde lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşmayacağı için doğrudan kıl kökünü tahrip eder. Bunların yanında uygulama alanında yanıklar ve istenmeyen ısınmalarında bu şekilde önüne geçilmiş olur.